Een unicum voor de TU/e!

Vandaag is het zover, de eerste MOOC van de TU/e gaat van start! Deze MOOC is gewijd aan het thema ‘Sports and Building Aerodynamics’ en wordt verzorgd door Prof.dr.ir. Bert Blocken.

De MOOC is niet alleen bijzonder omdat het voor de TU/e de eerste is maar ook omdat er gloednieuwe onderzoeksresultaten direct geïntegreerd zijn in de MOOC.  De MOOC laat niet alleen zien hoe aerodynamica gemeten en berekend moet worden, maar koppelt de theorie aan praktische voorbeelden uit de wielersport, atletiek en bouwkunde.

Prof.dr.ir/ Bert Blocken is verantwoordelijk voor de MOOC.  Hij is hoogleraar in Building Physics en Urban Physics aan de Faculteit Bouwkunde van de TU/e en is tevens deeltijd hoogleraar aan de Universiteit Leuven. Hij heeft het afgelopen half jaar hard aan de MOOC gewerkt en is trots op het resultaat. “ De combinatie van de MOOC met nieuw onderzoek was zwaar, maar we zijn heel tevreden dat het is gelukt. Dit kon dankzij de uitstekende ondersteuning door het hele MOOC-team, daarom bijzonder veel dank aan hen.

Voor iedere week zijn er een aantal weblectures beschikbaar met week quizjes en de MOOC wordt afgesloten met een eind toets en een peerassessment opdracht.  Het verkrijgen van een certificaat behoort tot de opties. De MOOC wordt aangeboden op het platform van Coursera, dat bekend staat om kwalitatief goede MOOC’s van topuniversiteiten. Het huidige inschrijvingenaantal ligt rond de 9000. De MOOC start op 28 april en duurt 6 weken. De voertaal is Engels.

Wil je meer weten of deelnemen?
MOOC - Sports and Building Aerodynamics