Einde eerste TU/e MOOC in zicht.

De laatste week van de eerste TU/e MOOC ‘Sports and Building Aerodynamics’ is ingegaan. Prof. Dr. Ir. Bert Blocken kan met trots terugkijken op de afgelopen weken.

De laatste week van de eerste TU/e MOOC ‘Sports and Building Aerodynamics’ is ingegaan. Prof. Dr. Ir. Bert Blocken kan met trots terugkijken op de afgelopen weken. De voorbereidingen waren intensief. Het nieuwe onderzoek wat in de MOOC opgenomen werd slurpte tijd, maar het resultaat mocht er wezen.

Tijdens de zes weken durende MOOC werden wekelijks korte weblectures gegeven van 8 tot 15 minuten, die werden aangevuld met quizjes en een discussieforum. Half mei vond er een fysieke meet-up in Eindhoven plaats waar studenten uit zowel Nederland als Spanje gezamenlijk een aantal core-concepts van de MOOC bespraken. De MOOC wordt afgerond met een examen en een peerassessmentopracht.

Emeritus Professor Robert N. Meroney, een van de meest vooraanstaande onderzoekers in de geschiedenis op het gebied van Wind Engineering, is zo vriendelijk geweest om wat materiaal beschikbaar te stellen voor de deelnemers aan de MOOC. Dit materiaal is bijzonder waardevol. Prof. Meroney was erg positief over de MOOC: “Ik vind het leuk om deel te nemen aan de MOOC. Je levert fantastisch werk. Niet alleen geeft het een mooi overzicht maar het herinnert me ook aan vele discussies en onderdelen uit mijn eigen carrière die al 50 jaar om Wind Engineering draait”

Ook andere deelnemers waardeerden de MOOC: “Deze MOOC is veruit de beste die ik gevolgd heb op Coursera en vergelijkbare platforms. Ik heb het erg naar mijn zin.”

Deze positieve reacties maken dat we uitkijken naar de volgende!