Peach

Peach Kees Huizing (faculteit Wiskunde & Informatica): "Peach kan ingeleverd werk ook testen."

"Peach is een webbased systeem voor het plaatsen van opdrachten, het verzamelen, opslaan en automatisch of handmatig evalueren van ingediende opdrachten en het administreren van resultaten. Ik hoorde over Peach via een collega en heb het direct zelf gebruikt voor mijn programmeervakken, waar studenten zelf programma’s moeten schrijven en in moeten leveren. Wat ik er bijzonder aan vind is dat Peach registreert wat er ingeleverd is en wanneer, Dit kun je vervolgens vergelijken met werk uit eerdere jaren, hier een overzicht van krijgen en dit uitprinten. Op zich al erg handig. Wat hier nog bij komt, is dat als Peach de taal kent waarin een ingeleverd programma geschreven is, en het ook kan testen. Heel vernuftig. Toch gebruik ik die functionaliteit niet zoveel omdat er voor mij als docent veel tijd kost om dit deze optie in te zetten."

Eerst meekijken?
"Als je overweegt met Peach te gaan werken, is het mogelijk om als 'observer' mee te kijken. Ik heb dat zelf niet gedaan, ben gewoon meteen in het diepe gedoken. En ook dat ging eigenlijk best goed omdat er een heldere online handleiding van het systeem bestaat. Ik moet wel toegeven dat ik de ontwikkelaar van Peach in de buurt had, waardoor ik kleine vragen makkelijk snel beantwoord had." 

Tips?
"Peach kan veel wat je verwacht van een dergelijk system. Mocht dat niet in één keer duidelijk zijn, zoek dan toch even verder of ga even navraag doen. Ik zocht bijvoorbeeld een overzicht van de resultaten in Excell. In eerste instantie leek dit niet voorhanden, even later bleek dit toch aanwezig. Ook de sorteermogelijkheden bleken behoorlijk uitgebreid en bijzonder nuttig. Wees dus niet voor één gat te vangen, maar zoek even door."

Meer informatie over het project 'Peach' vindt u hier.