EVO

Wat is Evo?
Evo is een digitale leeromgeving waar studenten terecht kunnen voor:

  • Een studiewijzer. Per week geven docenten hier aan wat er die week behandeld wordt.
  • E-homework assignments. Dit is huiswerk dat schriftelijk ingeleverd moet worden en waar de docent (digitaal) feedback op geeft. De student krijgt hier een cijfer voor.
  • Online oefeningen en toetsopgaven. De docent geeft hier direct feedback op (met behulp van een computeralgebrapakket).
  • Een forum voor het algemeen nieuws over het vak.
  • Een forum om contact te leggen met de tutor en vragen te stellen.
  • Links naar videocolleges, weblectures en externe links, zoals video's en weblectures van colleges van MIT en de TU/e.

Hoe werkt het?
De techniek achter Evo is gebaseerd op Moodle. Dit is open source software. Hierbinnen heeft de faculteit Technische Wiskunde software ontwikkeld voor elektronische opgaven die automatisch worden nagekeken en voorzien van feedback.

Trainingen
Teach biedt een training Evo aan. Deze duurt één middag en schenkt aandacht aan zowel het technische aspect (hoe werkt het) en aan het didactische aspect (hoe ga je als tutor om met een groepje studenten). Wanneer data bekend zijn, kunt u deze vinden via deze site.

Handleiding
Op oncourse.tue.nl.

Meekijken
U kunt Evo zelf bekijken op www.oncourse.tue.nl. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Hans Cuypers, e-mail: f.g.m.t.cuypers@tue.nl.

Aan de slag!
Als u wilt gaan starten met Evo kunt u terecht bij:

Hans Cuypers
E-mail: f.g.m.t.cuypers@tue.nl  

Picto_Mutsaers_NL_pop-09.png
Ervaring

Let op

De TU/e werkt aan een vernieuwde informatiearchitectuur. Het is nog onduidelijk welke tools in de toekomst op de TU/e ondersteund gaan worden. Tot die tijd is EVO in ieder geval beschikbaar. Daarna volgt mogelijk een alternatief. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.