Mediacasts

Wat zijn mediacasts?
Een media cast is een filmpje waarin studenten een concept uit het onderwijs uitleggen. Dit kan van alles zijn: van een zelf opgenomen filmpje met een telefoon of webcam tot een zelfgemaakte professionele animatie. Deze media cast wordt vervolgens aan andere studenten gegeven om hierop feedback te geven (peer review). Op deze manier vindt er een betere en diepere verwerking van de leerstof plaats.

Hoe werkt het?
Het gebruik van mediacasts in het onderwijs is in een aantal simpele stappen te realiseren. Om zeker te weten dat je aan alles gedacht hebt kun je gebruik maken van bijgevoegd stappenplan.

Stappenplan mediacasts

Oriƫnteren
Klinkt het gebruik van mediacasts als een interessante optie maar weet je nog niet goed wat de mogelijkheden zijn? Oriƫnteer je dan op het gebruik van mediacasts met de volgende documenten.

Typen mediacasts
Vormen van opdrachten
Voorbeeld opgaven
Voorbeeld richtlijnen instructies
Platforms
Checklist

Aan de slag?
Als je een beeld hebt van de mogelijkheden van het gebruik van mediacasts, kan de checklist (Bijlage 6) je helpen te bepalen of je vak hiervoor geschikt is.
Wil je aan de slag? De overige bijlagen 2 t/m 5 en onderstaande bijlagen kunnen je verder op wel helpen bij de inrichting.

Voorbeeld beoordelingscriteria
Voorbeeld toestemmingsformulier NL
Voorbeeld toestemmingsformulier ENG
Topiclist DEF

Vragen?

Neemt contact op met: