Microsoft Lync

Wat is Microsoft Lync?
Microsoft Lync 2010 is een geïntegreerde communicatietool voor chatberichten, vergaderingen en spraak. Via Lync kan je mensen zowel binnen als buiten je organisatie bereiken, je kan online met anderen samenwerken door online vergaderingen te houden, je bureaublad en andere toepassingen te delen. Daarnaast kunnen gesprekken en vergaderingen opgenomen worden en op een later moment worden terug gezien.

Hoe werkt het?
Studenten maken bij inschrijving aan de TU/e doorgaans gebruik van de laptopregeling. De onder deze regeling verstrekte laptops beschikken over Microsoft Lync-software en een webcam. Bellen kunnen studenten alleen binnen de TU/e. Ook met docenten. Lync is ondertussen namelijk op meer dan 2000 werkplekken geïnstalleerd. Om online samen te werken via Lync is het niet noodzakelijk dat alle deelnemers Lync geïnstalleerd hebben. Vergaderen is ook mogelijk via web gebaseerde Microsoft Lync versies 8. Met deze software en een webcam is het relatief eenvoudig om plaats- en tijdonafhankelijk verbinding te leggen met andere gebruikers en op deze manier samen te werken.

Trainingen?

Momenteel zijn er nog geen structurele trainingen gepland. In principe kan veel toepassingsinformatie gevonden worden via de website van Microsoft. Petra van Ommen van de faculteit Electrical Engineering heeft de training voor de projectleiders opgezet. Ook zij kan mogelijk informatie verschaffen. Interessante links De productsite van Lync.

Interessante links
De productsite van Lync.

Aan de slag!
Probeer het gewoon eens uit. Er is al veel kennis beschikbaar binnen en buiten de TU/e. En natuurlijk is het mogelijk contact te leggen met Daphne van Dongen. Zij is projectleider van het Innovatiefondsproject Online samenwerken aan projecten. Zij is bereikbaar via d.m.v.dongen@tue.nl. Technische ondersteuning voor faculteiten is georganiseerd via de facultaire servicedesks. Diensten kunnen contact opnemen met de Servicedesk Dienst ICT (2000).

lyncfilmpje_youtube_voorkant.jpg
Picto_Boon3_NL-09.png
Ervaring