Peach

Wat is Peach?
Peach is een webbased systeem voor het plaatsen van opdrachten, het verzamelen, opslaan en automatisch of handmatig evalueren van ingediende opdrachten en het administreren van resultaten. Dit betekent dat studenten na een paar jaar nog steeds op een georganiseerde manier bij hun werkstukken kunnen, zonder dat er versies verloren gaan. Ook biedt Peach de mogelijkheid tot peer reviewing.

Bij Peach is geen sprake van interactie zoals bij EVO. Daar worden opgaven aangeboden en kunnen studenten hier interactief aan werken, binnen het systeem. Peach daarentegen is meer een 'batch' systeem waar na het inleveren van werk wel aan verwerking en rapportage wordt gedaan, maar dan achteraf.

Dit betekent:

 • Aanbieden van opdrachten, georganiseerd in vakken met geregistreerde deelnemers (vakken en deelnemers worden in het algemeen overgenomen uit Oase).
 • Verzamelen van werk voor opdrachten, via een web interface.
 • Afdwingen/bewaken van de inlevertermijnen.
 • Opslaan en bewaren van alle versies van ingeleverd werk.
 • Toegang regelen tot ingeleverd werk, via het web.
 • Automatisch verwerken van ingeleverd werk volgens een script en hieruit feedback genereren.
 • Bieden van mogelijkheden voor handmatige terugkoppeling op werk in de vorm van tekst en cijfers (op allerlei schalen).
 • Ondersteunen van dubbel-blind peer reviews, waarbij reviewers resultaten inleveren in de vorm van tekst, cijfers, of een "ranking".
 • Genereren van overzichten en van zip-archieven met al het werk.
 • Aanbieden van een API (software interface), waardoor externe software ook bij de data kan.
 • Ondersteunen van internationalisatie (meertalig user interface).

Hoe werkt het?
Peach is een webbased systeem, ontwikkeld bij de faculteit Technische Informatica en is beschikbaar als open-source software.

Trainingen
Er zijn nog geen systematisch ingeplande trainingen. Wel is er uitleg op individuele basis. Hiervoor kunt u contact opnemen met Jolanda Vogelsangs. Mail: j.vogelsangs@tue.nl  of telefoon: 040 247 2795.

Handleiding
Voor de oude interface is online documentatie beschikbaar op: peach3.nl/doc/index.html. (alleen nog van toepassing op de docent-interface). Momenteel werken we aan de nieuwe interface voor docenten en bijbehorende documentatie. Deze moet december 2013 klaar zijn.

Meekijken
U kunt Peach uitproberen op onze demo-server: http://ext.peach3.nl . Hier kunt u eventueel ook een "proefvak" aanmaken. Verder kunt u bij vakken van een collega eenvoudig worden toegevoegd als 'observer'.

Interessante links
Meer informatie over Peach kunt u vinden op http://peach.win.tue.nl

Aan de slag!
Als u Peach wilt gaan gebruiken bij een vak, kunt u contact opnemen met Erik Scheffers, e-mail: e.t.j.scheffers@tue.nl , onder vermelding van de betreffende vakcode en de periode waarin het vak loopt.

Let op

De TU/e werkt aan een vernieuwde informatiearchitectuur. Het is nog onduidelijk welke tools in de toekomst op de TU/e ondersteund gaan worden. Tot die tijd is Peach in ieder geval beschikbaar. Daarna volgt mogelijk een alternatief. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Picto_devries-09.png
Ervaring
Picto_Huizing-09.png
Ervaring